sobota 12. marca 2011

Terezka

(marec 2007 - september 2008)
(nar. október 2006)

    Terezka bola moje prvé babysittingové dieťa ešte počas vysokej školy. A je to možno zvláštne, ale aj prvé a zároveň posledné dievčatko na veľmi dlhú dobu, odvtedy som mala šťastie na samých chlapcov. Keď som sa začala o Terezku starať, mala 6 mesiacov. Spočiatku šlo len o kočíkovanie, lebo jej maminka má astmu a s prichádzajúcim jarným obdobím potrebovala niekoho, kto by mohol zobrať jej dcérku na prechádzky. Najprv išlo len o pár hodín (4-6) do týždňa, neskôr som trávila s Terezkou už viac času. Naučila sa chodiť a my sme mohli chodiť na ihrisko, hrať sa doma s bábikami, pozerať Krtka. Len obedy bývali trošku veselšie, Terezka nebola nikdy veľký papkáč.
    V roku 2008 sa odsťahovali z Bratislavy do malej dedinky pri Senci. A keďže vzdialenosť nie je až tak veľká, ostali sme doteraz v kontakte. Terezka má už 4,5 roka a 1,5-ročného bračeka Vilka. Oficiálne už nie som ich opatrovateľka, ale občas idem k nim na návštevu alebo si na víkend vezmem Terezku k sebe. Ona tieto víkendy úplne zbožňuje, vždy si spravíme nejaký program (väčšinou spojený s návštevou Slovenského národneho divadla alebo iným podujatím), z ktorého potom ešte peknú chvíľku žije. Je zvláštne ako môže mať tak malé dieťa takú dobrú pamäť a uchovaných v hlavičke toľko zážitkov, čo so mnou prežila.

 kontakt: jarusch.k@gmail.com
             




1 komentár:

  1. katka bola prva cudzia osoba, ktoru sme pustili do nasej rodiny. velmi sme ju v tom obdobi potrebovali, prisla nenapadne, vsetci sme si na nu rychlo zvykli. najskor chodili s dcerkou iba na prechadzky s kocikom, postupne s nou travila viac casu, hravali sa spolu, tancovali, papali, uspavali sa...
    mame ju velmi radi, terezka najviac, kedykolvek sa mame s katkou stretnut, ziari stastim :-) teraz mame dalsie babatko, chlapceka. vilko je velky tvrdohlavec, ale katkin prijemny usmev ocaril aj jeho. nechal katku, aby to s nim skusila a oni to zvladli :-)
    skoda, ze uz nebyvame v bratislave, urcite by sme sa videli castejsie...

    OdpovedaťOdstrániť