štvrtok 13. septembra 2012

William

(apríl 2011 - ...)
nar. august 2010

Willko je po Yoanovi moje druhé dieťa na full time. Maminka je síce slovenka, ale tatko francúz, tak s ním hovorím po francúzsky, keďže taká bola požiadavka, aby bol s francúzštinou viac v kontakte. Česť výnimkám, keď sme vonku s nejakými malými slovenskými kamarátmi, aby sme celý deň neboli izolovaní len sami dvaja. Mám ho od 8 mesiacov a spočiatku sme si na seba ťažšie zvykali, keďže Willko práve prežíval obdobie fixácie na matku.
Postupne sa z nás ale stali veľkí kamaráti a teraz sú už z nás riadni parťáci. Občas sme spolu len pár hodín, občas celý deň, záleží od práce jeho maminky. Zvládli sme spolu poobedné zaspávanie s úsmevom, odplienkovanie, kurz plávania, cvičenie pre deti, presuny autom. Willko je taká malá veselá bláznivá kopa s úžasnou mimikou, ale vie byť aj riadne svojský a tvrdohlavý a vtedy treba strašne veľa trpezlivosti. Ale my už máme za ten čas svoje triky ako to zvládnuť a prekonať.
Je to také malé šidlo, oči treba mať stále na stopkách. Miluje krtka, balóny, špenát, hojdačky, cestovanie mestskou hromadnou dopravou.
Na svoj vek je veľmi rozumný a strašne rýchlo sa učí. Za posledné týždne sa mu riadne rozviazal jazyk, a to aj napriek tomu, že sa hovorí, že chlapci sú v rozprávaní pomalší a navyše je aj bilignválne dieťa. Všetko opakuje a teším sa, že aj francúzština sa na neho riadne lepí a správne ju používa.
Teraz budem mať u Willka malú pauzu, keďže jeho maminka pôjde na materskú s ďalším bábätkom, ale od januára sa k nim vrátim na výpomoc a od ďalšieho roka k Willkovej sestričke znova na plný úväzok.


kontakt: Katarína Nosjean
             katkagi@gmail.com




2 komentáre:

  1. Na začiatku, keď sme hľadali opatrovateľku, chcela som niekoho "staršieho" a teda aj skúsenejšieho. Avšak aj napriek dlhému výberovému konaniu, mi pani ktorá bola u nás necelé 2 mesiace, oznámila, že už k nám zo zdravotných dôvodov chodiť nebude.
    Bola som zúfala, keď som si predstavila opäť to hľadanie. Najviac mi bolo ľúto Williama, že si bude musieť zvykať na niekoho nového. Na cudzích ľudí si zvykal ťažko a tým, že bol stále kojený, bol na mňa aj dosť naviazaný.
    Tentokrát sme mali však šťastie a našli sme Katku, ktorá navyše rozpráva aj po francúzky, čo u nás rozhodlo.
    Musím povedať, že mne trochu dlhšie trvalo, kým som jej začala 100% dôverovať, ale to vyplýva z mojej povahy. Bola som milo prekvapená, ako ju William ľahko prijal a pomerne rýchlo si na ňu zvykol. Teraz je u nás už vyše 1,5 roka a sú z nich naozaj veľkí kmaráti. William sa na Katku vždy teší a aj ju často spomína, hlavne, keď máme prázdniny a dlhšie nie sú spolu.
    Nakoniec som rada, že sme sa rozhodli pre "mladú" opatrovateľku, pretože William je dosť aktívny a vyžaduje veľa energie:-)
    Katka je spoľahlivá, vôbec nemám obavy jej zveriť Williama, keď odchádzam do práce. Ale čo je pre mňa najdôležitejšie, William ju má veľmi rád a do práce ma vyprevádza s úsmevom.
    Pevne dúfam, že bude našou opatrovateľkou aj pri druhom dieťatku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť